0

#Mindue

    Publisert 01.10.2014 klokka 02:40 i kategorien Hjemmeside

Endelig har undertegnede fått det store Internett trygt inn i det vakre kollektivet som har vært på en ustødig flyttefot på bare noen få hundre meter sånn at han kan mate dine to små øyner med lange filosofiske setninger uten komma sånn at du faktisk blir andpusten av å lese hva som står. Gratulerer, du er forbi første setning. Andre. Og tredje. Fjerde. Ja.

Først og fremst vil jeg vise dere en due. 

Dette er den mest kjente duen, byduen. Ikke skogsduen, klippeduen eller tyrkerduen, men byduen. Denne duen, byduen, som vi kan kalle for Ivar er en velformet due som levde et godt liv med sin duefamilie et eller annet sted som ikke er navngitt. Der var de lykkelige helt til familien til Ivar, som ønsker å holde seg anonyme, og Ivar ble kastet ut fra sitt hjem. Ivar har ikke jobb, siden han er en due og dermed alltid fått avslag på Narvesen hver gang han har søkt på stillingen som frøansvarlig i frødisken for forskjeliige typer frø som da er det duene liker mest av alt i hele den store verden. Ivar har heller ikke rettigheter hos NAV siden NAV ikke har noen form for økonomisk ordning for disse duene som andre arbeidsløse arter(LES:Mennesker). Idag måtte Ivar og den anonyme familien flytte ut fra sin leilighet, som er et eller annet sted som ikke er navngitt, siden det kom noen pengeinnkrevere som kastet de ut fordi de ikke hadde betalt husleien sin. Familien til Ivar, som ønsker å være anonyme, og Ivar har dermed måttet flytte ut på gaten med veldig mange andre duefamilier i samme nød som familien til vår helt.

Heldigvis er det ikke tiggerforbud i Bergen enda sånn at Ivar og familien til Ivar, som ønsker å være anonyme, kan tigge her hvis de vil, enn så lenge. For jeg kan se med mitt skarpe øye at det foregår en kampanje for tiggerforbud i Norge som spres og som kan føre til enda flere duer i de områdene som ikke har tiggerforbud, som Bergen. Vi blir dermed overbeduet og alle kommer til å henge opp bannere imot duer samtidig som de krever at staten skal kaste ut disse stakkars duene, som selv har innebygde vinger sånn at de bare kan fly tilbake igjen hvis de vil. Det har fått duemotstanderne til å se rødt, i alle fall de som ikke er fargeblinde, og krevd at minst 50% av byduene blir henrettet med sprettert. Det vil si at vår helt, Ivar og hans anonyme familie som ønsker å være anonyme på grunn av familiære årsaker som gjør at de ønsker å være anonyme har en veldig stor sjans for å få en spretten sprettert midt på seg et eller annet sted. 

Her ser dere mange byduer i Bergen som kjemper for livet, protesterer mot myndighetene og lurer på hvor de skal gjøre av seg. De klikker snart. Og en anonym due som en sikker kilde har snakket med sier følgende om saken:''Skjedde med å ha det fett?''.
 

En av kampanjene til duemotstanderne er denne: 

Det får meg til å tenke på ting og gir meg en del spørsmål. Hva skal de gjøre da? Skal de gå rundt å late som de får mat? Gå på en restaurant for penger de ikke tjener siden de ikke får jobb? Skal de tigge på steder det er lov å tigge? Eller er det hele bare en misforståelse? Er det sånn at dette skiltet kanskje ikke er laget av duemotstanderne, men av dueforkjemperne? Er det da sånn at dueforkjemperne tenker på helsen til duene? Skal man ikke mate duene fordi de kanskje kan bli overvektige og dermed ikke presterer å fly lenger? Begynner de å vugge? Blir de avhengige? Liker de sjokoladepålegg? Er det nok frø? Hvor mye kostet maten? Eller tenker de rett og slett på at duene muligens kan ha glutenallergi og trenger litt annen mat for å ikke bli syke? Det er mange spørsmål man kan stille seg uten å få svar. 

 

Men toleranse for duer er viktig uansett om det er en bydue eller en annen due. Hvis du ser en due som føler seg utstøtt ta bilde av den, legg den ut på Instagram og tagg den med #Mindue


#Mindue

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits