0

Norge mitt Norge

    Publisert 12.10.2014 klokka 00:27 i kategorien Hjemmeside

Å være nordmann i dag handler først og fremst om å være stolt. Stolt over å være hvit. Stolt over å ha masse penger. Stolt av å kunne gå rundt i en bunad. Stolt over å ikke egentlig ha noe annet å bekymre seg over enn sine egne små tanker. Stolt over norske tradisjoner. Stolt over at vi har hvite landsmenn som kan gå fort på ski når vi selv kan sitte hjemme i sofaen under et pledd med kakao. Stolt over å finne sin egen stolthet i et eller annet som har med Norge å gjøre. Stolt over at vi er norske. Stolt av å finne våre egne verdier. Stolt av å henge norske flagg på juletreet, som egentlig er fryktelig ''harry''. Stolt over å gå opp og ned Galdhøpiggen. Stolt over å synge nasjonalsangen vår. Stolt av norske dikt. Stolt av å bli sammenlignet med vikinger. Stolt av fedrelandet. Stolt av at vi er en oljenasjon. Stolt av kunnskapen vi får. Stolt av at vi kan ligge trygt i en varm seng under et varmt tak hver eneste natt. Stolt av å gå på skøyter. Stolt av å tjene rikelig med penger. Stolt av å kunne studere. Stolt av å kjenne sin egen frihet. Stolt av å ha egen hytte. Stolt av å ha en TV på egen hytte med boblebad og trådløst Internett. Stolt av å drikke norsk sprit. Stolt av å bli sammenlignet med noe som er skikkelig norsk. Stolt av å kunne dra til sydlige land og få skryt av sitt eget land. Stolt av å kunne skryte av andre nordmenn, når vi selv tillater at andre er bedre enn oss. Stolt over at vi føler oss bedre enn andre. Stolt av engelsken vår. Stolt av å kjøre rundt i dyre biler. Stolt av norsk mat. Stolt av at vi har en konge som egentlig ikke gjør nytte for seg. Stolt av naturen vår. Stolt av snøen vår, som vi alltid klager på. Stolt av været, som vi også klager på. Stolt av at vi har så mye fisk. Stolt av at vi er trygge. Stolt av alle stedene vi har i Norge. Stolt av verdens største hjemmestrikka votter. Stolt av Mjøsa. Stolt av Hardangervidda. Stolt av variasjoner i hverdagen. Stolt av familien. Stolt av oss selv. Stolt av det vår kultur. Stolt av våre prinsipper. Stolt av Asbjørnsen og Moe. Stolt av grunnloven. Stolt av motstandsbevegelsen. Stolt av tillit. Stolt av demokrati. Stolt av vår betydning. Stolt av å kunne sende landsmenn ut i krig. Stolt av noe vi tror er likestilling. Stolt av alfabetet. Stolt av samfunnet. Stolt av Lofoten. Stolt av elg. Stolt av makt. Stolt av Grieghallen. Stolt av flagget. Og størst av alt, stolt av å hvert år få høre at vi er verdens beste land å bo i.  

Men allikevel så klager og sutrer vi over at alt er så forbanna jævlig hele tiden. Ingenting er bra nok. Ingen er bedre. Ingen skal få lov til å være bedre. Og hvis du er svart? Nei, faen da stoler vi ikke på deg. Vi dømmer deg. Vi dømmer din tro, din religion, din stolthet. Vi kaller deg opp og forfølger deg helt til du blir kastet ut av landet og tilbake til der du ble født. Til det utrygge stedet du kom fra som vi her i Norge ikke aner hvordan er eller føles, bortsett fra når vi ser det på film. For det eneste vi bryr oss om er oss selv. Våre ting, vår nasjon, vår trygghet. Og den skal du faen ikke komme hit og ødelegge for oss. For vi er Norge. Norge for Nordmenn. Og alt var jo så mye bedre før, når alle var kritthvite og det verste som skjedde var når et lite eple ble stjålet på fruktmarkedet. Nei, her skal den uovervinnelige kapitalistiske og nasjonalistiske kulturarven mates inn med bunad og teskje fra første morsmelk sånn at burka blir et like fjernt fremmedord som avstanden til Usbekistan. Det er derfor vi har stemt fram den regjeringen vi har nå, sånn at vi kan renske ut alt som ikke er ekte norsk hvitevare av en kulturarv som vi skryter så høyt av og heller satse alt på penger til de aller rikeste hvitingene. For trygghet er jo viktigst, spesielt ettersom alle i kommentarfelt på Internett vet at andre religioner og hudfarger er farligere enn ekte norsk hjembrent og FRP. 

Mye tyder på at vi har glemt gamledager hvor et fattig Norge selv trengte hjelp fra andre land, kom i krig og ikke hadde så mye å skryte av.

For hva slags kultur har vi egentlig? Fremmedfrykt og intoleranse blandet med skummelt melk og geitost? Tja, kanskje det er noe å ta vare på en kald vinterdag.


                 Vårt samfunns viktigste bevis på respekt.


Men ikke tvil på at jeg elsker landet mitt, det er bare det at jeg missliker sterkt den holdningen og egoismen som ligger i det. 

For vi har blitt en gjeng med egoistiske og pompøse potetsekker, og nå er det på tide å gjøre noe med det. 

 

Takk for meg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits