6

Lei av den norske intoleransen

    Publisert 27.08.2015 klokka 18:02 i kategorien Hjemmeside

 

Nå er jeg lei. Lei av den enorme intoleransen og fremmedfrykten som plasker ned verre enn vestlandsregn utover dette landet. I sosiale medier flommer det over av hatefulle kommentarer og skremselspropaganda, nok en gang. Og jeg er lei. Ikke bare er jeg lei, men jeg føler en stor skam. Skam over å være norsk når jeg leser de mest trangsynte og hatefulle ytringene fra mennesker med fullt navn og bilde på sosiale medier. Jeg blir kvalm. Nå er det nok!

Og jeg skriver selvfølgelig om flyktningene som blir heftig omtalt og debattert i media om dagen. Lag på lag med artikler om mennesker som ikke har det bra på grunn av krig og elendighet blir delt på sosiale medier, mens intolerante nordmenn med dårlig språkforståelse kommenterer at vi ikke har plass til flere. Visst faen har vi plass. Vi har så mye plass at det gjør nesten litt vondt. Og noen argumenterer for at det snart er mer utlendinger i Norge enn nordmenn. Hvor lærte de matte?

Skremselspropagandaen tar av om dagen og det gjør meg redd. Og kvalm. Hvorfor skal vi sitte her i et av verdens rikeste land med en så til de grader sterk, uforstående intoleranse og hakke på de aller svakeste i hele verden? Når jeg ser på meningsmålingene foran valget og kommentarene i sosiale medier så virker det som om halve befolkningen sitter med et par skylapper i verdens beste sofa og stenger verden ute. Det er skremmende.

Samtidig som du ligger trygg i sengen din, finnes det mange mennesker der ute som rømmer fra sitt eget hjemland på grunn av krig. I følge Amnesty sine hjemmesider har krigen i Syria drevet over 11 millioner mennesker på flukt, hvor 7,6 millioner er på flukt internt i Syria. De resterende 4 millionene kvinner, menn og ikke minst barn har flyktet over grensene til Syrias naboland. Flere tusen av disse risikerer livet ved å nå Europa via Middelhavet, kjent som verdens dødeligste sjøvei. Også sitter vi her og vil sende disse menneskene tilbake? Skammelig og kvalmt.

For det første må Norge være med å stoppe krigen i Syria, vi har tross alt vært med på å aktivt styrte Syrias regjering. Det kan du lese om på Steigan.no. For det andre må vi også ta i mot så mange mennesker som overhodet mulig.

Mitt argument for at vi burde ta i mot mange flere enn bare 10 000 flyktninger er fordi vi har nok plass, råd og kan gi mennesker som trenger det et liv fylt med håp. Og vi har et stort ansvar.

I sosiale medier omtales disse flyktningene som ''lykkejegere''. En kommentar som beskriver hvor uopplyst man kan være. På 1800-tallet emigrerte rundt 800 000 nordmenn til USA på grunn av fattigdom. I følge Wikipedia bor det i år 160 000 nordmenn i utlandet. Det vil da si at det er omtrent 1 million nordmenn som siden 1800-tallet har flyttet ut fra Norges grenser. Dette er lykkejegere.

Og hvis vi samtidig legger sammen at over 60% av befolkningen i Norge døde under svartedauden, i følge forskning.no, så burde vi i teorien vært over 10 millioner mennesker i Norge i dag. Men vi er enn så lenge 5 millioner. Poenget mitt er at siden vi egentlig skulle vært så mange, samtidig som omtrent 1 million nordmenn har flyttet ut av Norge, så sier min logikk at vi gjerne kan ta i mot 1 million mennesker fra Syria. Hvorfor? Fordi de er mennesker i nød og vi har mer en nok plass. Og vi kan jo bare bytte plass med de nordmennene som har valgt å flytte ut.

Vi har det så godt i Norge at vi finner på våre egne problemer. Vi har så mye plass og frihet i Norge at det er kun fantasien som stopper hvor vi kan befinne oss. Men allikevel finnes det noen troll der ute som okkuperer sosiale medier med skremselspropaganda og annen kvalme.

Så kjære nordmenn, skjerp dere.

Vi skal ta i mot flyktninger med åpne armer og vi skal slutte å sammenligne våre i-landsproblemer med de ekte problemene som disse menneskene har og opplever hver eneste dag. Våre holdninger må virkelig forbedres samtidig som kunnskap må spres, istedenfor skremselspropaganda og fremmedfrykt. Samtidig har politikerne våre et stort ansvar når det kommer til å få fram fred i Syria og ta i mot flere mennesker som trenger vår hjelp.


Og nå som det snart er valg har du muligheten til å vise hvor dine holdninger ligger. Husk å stem rett!


#VelkommenSyria

 

 

6 kommentarer

laylow x 👀

27.08.2015 kl.18:51

Alle er fra denne verden og verden er der for alle ☆ hvorfor "flyktninger" de er mennesker de å.

Someone

27.08.2015 kl.18:55

Hadde du vært muslim, hadde jeg giftet meg med deg. Like within a second. ;)

Eline

27.08.2015 kl.18:58

Fullstendig enig. Den blå blå regjeringen mener vi kan hjelpe 1 million syrere i sitt nærområdet med pengene vi ville brukt på 8000 syrere i Norge. Dette blir helt feil. Ja, vi kan hjelpe dem med vann, mat, skolegang etc, men hva med tryggheten? Det er mange som flykter som faktisk har nok penger til å klare seg. Det er frykten for å dø, eller å se familien dø, som tvinger dem på flukt. Vi kan ikke skape fred på 1-2-3. Litt humanitær hjelp i syria vil ikke hjelpe stort.

27.08.2015 kl.21:20

Vet du hvor mange som tar livet sitt her i Norge hvert eneste år fordi vi visstnok har det så vanvittig godt her ...? Vet du hvor mange som forsøker å begå selvmord? Drit i dem som har et helvete rundt deg, drit i den narkomane som ble voldtatt da hun var 12, drit i at et par titusener blir mobbet på skolen og har det jævlig, drit i alle som sliter rundt deg. Norge er tydeligvis verdens beste og lykkeligste land. Hurra.

Det samme gjelder flyktningene - man synes synd på dem man ser bilder av, men hva med alle dem som ikke hadde ressurser eller evne til å komme så langt; hva med dem som kommer sist i køen av folk som kjemper seg frem? De man ser på bildene, er de som klarte å komme seg frem i køen, de som reiser over Middelhavet er de som har tilstrekkelige ressurser til å betale er formue for reisen, men hva med resten; hva med dem som vi ikke lenger merke til fordi de fattigste ikke har samme evner? Skal vi bare drite i dem, og slå oss på brystet fordi vi klarer å gi asyl til noen få ...?

Lenge leve egoismen og dobbeltmoralen, og jeg lurer på hvor alle godhetsforkjemperne er når det skjer tragedier like utenfor utgangsdøren vår - hvor er du når en stakkar tar livet sitt; hvor er du når man trenger deg mest ...?

evigbarn

27.08.2015 kl.23:11

Anonym: Da har du nok dessverre missforstått dette innlegget litt. For det er ikke det du nevner som er temaet nå.

Men det som er viktig for Norge å gjøre nå er å bistå de vi kan av flyktningene fra Syria, de som har mistet absolutt alt. Og vi må ta i mot flere enn 10.000.

Samtidig skal vi jo også selvfølgelig hjelpe de som ikke har det så lett her hjemme. Derfor er det viktig å stemme riktig, sånn at pengene som skal brukes på psykiatri og helse ikke går til skattelette for de rikeste. Og sette opp brukerrom til rusmisbrukere sånn at det blir mindre overdoser. Men det er en helt annen sak enn hva dette innlegget handlet om.

Man skal hjelpe så mange som mulig uansett når vi er så heldige å bo i et land som Norge!

Daniel

28.08.2015 kl.00:47

<3

Skriv en ny kommentar

hits